Panairi i Librit “Leipzig 2015″

Panairi i Leipzigut për vitin 2015 do të zhvillohet në datat 12-15 mars, me pjesëmarrjen e botuesve, autorëve, përkthyesve, rrjeteve letrare dhe shypit kritik letrar. Shoqata e Botuesve Shqiptarë, e mbështetur financiarisht nga Ministria e Kulturës, përfaqëson stendën e letrave shqipe në këtë panair. Shoqata e Botuesve Shqiptarë këtë vit do të marrë pjesë edhe në disa tryeza...

Më tepër

Panairi i Librit “Leipzig 2013″

Nga data 14-17 mars u zhvillua Panairi i Librit “Leipzig  2013”. Edhe këtë vit Panairi i Librit në Leipzig (Leipziger Buchmesse), i dyti në Gjermani për nga madhësia, pas atij të Frankfurtit, por edhe ndër më të rëndësishmit në rrafshin kulturor të Europës, hapi dyert për të pritur autorë e botues nga dhjetëra vende, e veç të tjerëve, edhe pjesëmarrës nga Shqipëria....

Më tepër

Panairi i Librit i Prishtinës 2012

Shoqata e Botuesve Shqiptarë u paraqit në Panairin e Librit të Prishtinës, që u organizua në datat 04-10 qershor 2012, me një stendë kolektive të kujdesur grafikisht dhe estetikisht. Shtëpitë botuese pjesëmarrëse në këtë stendë kolektive ishin Neraida, OmbraGVG, DITURIA, Papirus, Fan Noli dhe Gjergj Fishta. Në stendën kolektive të përgatitur nga Shoqata e Botuesve Shqiptarë...

Më tepër

Panairi i Librit “Leipzig 2012″

Nga data 15-18 mars 2012, u zhvillua Panairi i Librit në Lajpcig, ku kultura shqiptare u paraqit për të dytën herë radhazi në mënyrë të organizuar. Shoqata e Botuesve Shqiptarë punoi gjatë dhe me intensitet për të pasur një paraqitje sa më serioze dhe për të forcuar praninë e saj të dytë në këtë panair, i cili me devizën “Leipzig liest” (“Leipzigu lexon”)...

Më tepër

Panairi i Librit “Leipzig 2011″

  Nga data 16-20 mars 2011, u zhvillua Panairi i Librit në Lajpcig, ku për herë të parë kultura shqiptare u paraqit në mënyrë të organizuar me një stendë kolektive. Kjo ngjarje kaq e rëndësishme për letërsinë dhe kulturën tonë shënoi një hap më pranë drejt njohjes së vendit tonë dhe një bashkëpunimi të gjerë e të mëtejshëm të Shqipërisë me vendet e...

Më tepër