Fituesit e Çmimit Evropian për Letërsinë 2014 të shpallur në Panairin e Librit në Frankfurt

Fituesit e Çmimit Europian për Letërsinë u shpallën sot në Panairin e Librit në Frankfurt. Çmimi vlerëson autorët më të mirë të rinj dhe në fillimet e karrierës së tyre në Evropë. Fituesit e këtij viti janë: Ben Blushi (Shqipëri), Milen Ruskov (Bullgari), Jan Němec (Republika Çeke), Makis Tsitas (Greqi), Oddný Eir (Islandë), Janis Jonevs (Letoni), Armin Öhri,...

Më tepër

Njoftim rreth Çmimit Europian për Letërsinë 2014

13 autorët fitues të Çmimit Europian të Letërsisë për vitin 2014, do të shpallen për herë të parë gjatë ditëve të Panairit të Frankfurtit, ndërsa ceremonia zyrtare e ndarjes së çmimeve do të zhvillohet në Bruksel në datën 18 nëntor. Çmimi do të jepet nga znj. Androulla Vassiliou, Komisionerja Europiane për Kulturë, Arsim, Shumëgjuhësi, Sport dhe Rini, në praninë e...

Më tepër

Juria e Çmimit Europian për Letërsinë 2014

Juritë kombëtare të 13 vendeve të përzgjedhura për Çmimin Europian të Letërsisë 2014, ndër të cilat edhe juria e Shqipërisë, me kryetar z. Petrit Ymeri dhe anëtarë z. Bujar Hudhri, znj. Diana Çuli, znj. Mariana Misha, z. Moikom Zeqo http://www.euprizeliterature.eu/national-juries

Më tepër

ÇMIMI EUROPIAN PËR LETËRSINË 2014

- Çmimi më i rëndësishëm letrar ndërkombëtar për letërsinë shqiptare – Është hera e parë që Shqipërinë renditet ndër vendet e përzgjedhura për të dhënë Çmimin Europian të Letërsisë, një çmim prestigjioz që starton qysh prej vitit 2009. Pra do të jepet një çmim europian për autorët shqiptarë, për letërsinë e re shqiptare. Komisioni Europian ka përzgjedhur...

Më tepër