Raundi i tretë i Takimeve Konsultative të Bizneseve me Delegacionin e Bashkimit Europian në Tiranë mbi çështje të së Drejtës së Pronësisë Intelektuale

Në vazhdën e fushatës së ndërgjegjësimit për çështjen e piraterisë dhe informalitetit në fushën e librave, të intensifikuar sidomos muajt e fundit, Shoqata e Botuesve Shqiptarë ishte e ftuar ditën e enjte, datë 10 tetor 2013, të referonte në raundin e tretë të Takimeve Konsultative të Bizneseve me Delegacionin e Bashkimit Europian në Tiranë mbi çështje të së Drejtës...

Më tepër

Pirateria dhe informaliteti

Më datë 20 shtator 2013 zoti Petrit Ymeri, drejtor i përgjithshëm i Sh. B. DITURIA dhe kryetar i Shoqatës së Botuesve Shqiptarë, pati një takim pune në selinë e Delegacionit të Bashkimit Europian në Tiranë, me shefin e Delegacionit Europian z. Ettore Seqiu dhe me z. Clive Rumbold, sekretar i parë dhe znj. Ledia Muço, këshilltare ekonomike. Gjatë takimit u bisedua në një frymë...

Më tepër

Fushatë ndërgjegjësimi për çështjen e piraterisë në fushën e librave

Gjatë këtyre javëve të fundit Shoqata e Botuesve Shqiptarë ka filluar një fushatë ndërgjegjësimi për çështjen e piraterisë në fushën e librave. Zoti Petrit Ymeri, kryetar i Shoqatës së Botuesve dhe drejtor i Sh. B. DITURIA ka pasur takime pikërisht për këtë problem me përfaqësues të institucioneve të akredituara në Tiranë. Arsyeja kryesore e këtyre takimeve është...

Më tepër

Librat plagjiature – shkrim i Z. Petrit Ymeri ne gazeten Mapo (19.09.2013)

Pirateria që po vret librin në Shqipëri - Çfarë bëjnë zyrat e shtetit, po institucionet e huaja në vendin tonë?! Para disa ditësh duke ndjekur një bisedë të publicistit Blendi Fevziu, më bëri përshtypje një detaj: Rai 3 i kishte kërkuar leje që në një emision të Fabio Volos (për ata që nuk e dinë: gazetar dhe shkrimtar mjaft i njohur) të përdornin një kronikë prej...

Më tepër

Çmimet e Panairit të 16 të Librit “Tirana 2013″

Panairi i 16 i Librit Tirana 2013 NJOFTIM Të nderuar kolegë, botues, autorë e përkthyes. Ju vemë në dijeni se ka filluar nga puna juria e çmimeve të Panairit të Librit 2013. Shoqata e Botuesve ka vendosur të jepen këta çmime: - Autori i vitit 2013 - Përkthyesi i vitit 2013 - Libri më i mirë për fëmijë 2013 - Çmimi i veçantë i Jurisë (nëse do të gjykohet që ka një vepër...

Më tepër

Dita Botërore e Librit dhe e së Drejtës së Autorit

Me rastin e Ditës Botërore të Librit dhe të së Drejtës së Autorit, Shoqata e Botuesve Shqiptarë organizon më datë 23 prill 2013, ora 12.00, një takim në sallën e leximit të Librarisë Friend’s Book House. Ndërmjet të tjerave, përveç aspektit festiv, do të diskutojmë së bashku edhe për rritjen e vëmendjes për lexim dhe për probleme të piraterisë në botimet...

Më tepër