Programi i Panairit të 16 të Librit “Tirana 2013″

PROGRAMI I PANAIRIT TË 16 TË LIBRIT “TIRANA 2013″

E MËRKURË 13.11.2013

18:00 – 20:00 “Shteti apo Tregu. Cilin model zhvillimi të ndjekim?”, autor Adrian Civici; “Arsim i lartë. Për një shoqëri të hapur”, autor Fatos Tarifa; “Shqipëria dhe çështja shqiptare pas Luftës së Parë Botërore”, autor Romeo Gurakuqi – Stenda e UET Press

E ENJTE 14.11.2013

11:00 – 12:00 Ambasada Franceze dhe Shoqata e Botuesve Shqiptarë – KONFERENCË E Z. JEAN YVES GUÉRIN PËR ALBERT CAMUS – Salla e Konferencave.

12.00 (Ambasada Franceze) – FOTOEKSPOZITË PËR ALBERT CAMUS – Stenda e Ambasadës Franceze.

11:00 “Shtatë rrëfime, një vaki”, autor Durim Taçe – Stenda e Sh. B. Toena.
12.00 “Njeriu me fat”, autor Fatos Kongoli – Stenda e Sh. B. Toena.
12:00 – 13:00 (British Council) “DASHURO LIBRAT BRITANIKË 2013″ ekspozitë e kuruar nga Paul Middleton dhe Carolyn Puzzovio – Salla e promovimeve
13:00-14:00 (Ombra GVG) “Mos e lër dashurinë të ikë”, autore Mirela Sula – salla e promovimeve
14:00 – 15:00 (Shtëpia Botuese Plejad) Ylli i shkrimtarit. Biografia e Ismail Kadaresë nga koha e tiranisë deri më sot”, autor Ndriçim Kulla – salla e promovimeve.
13:00 “Më jep pesëmbëdhjetë ditë”, autore Silvana Berki – Stenda e Sh. B. Toena.
15:00 – 16:00 (Shtëpia botuese “Rozafa”, Prishtinë) “Thërras gjërat e harruara”, poezi, autor Jeton Kelmendi – Salla e promovimeve.
16:00 – 17:00 (Educational Centre) “Academics from Mc Graw Hill”, autor Lefteris Souris – Salla e promovimeve.
17:00 – 18:00 (Shtëpia Botuese Elve) “Antologjia e prozës së shkurtër shqipe”, autor Prof. Dr. Nasho Jorgaqi – Salla e promovimeve.
18:00 – 19:00 (Shtëpia Botuese Çabej) – “Meshari”, autor Gjon Buzuku – Salla e promovimeve.
18:00 “Autoportret në teleskop”, autor Besnik Mustafaj – Stenda e Sh. B. Toena.
18:00 – 20:00 “12 Teza liberale të zhvillimit përtej 2013-tës”, autor Grida Duma; “Betonizimi i diktaturës”, autor Maks Velo – Stenda e UET Press
19:00 – 20:00 (Shtëpia Botuese Albas) “Zef Pllumi”, autor Sabri Hamiti; “Sistemi poetik i Sabri Hamitit”, autor Ibrahim Rugova.

E PREMTE 15.11.2013

11.00-12:00 Shoqata e Botuesve Shqiptarë – Konferencë “PIRATERIA DHE INFORMALITETI PO E VRASIN LIBRIN NË SHQIPËRI” – Salla ovale.

11:00 (Shtëpia Botuese Toena) “Ushtarë të Salaminës”, autor Javier Cercas – Stenda e Institutit Italian të Kulturës.
13:00 – 14:00 (Shtëpia botuese “Buzuku”, Prishtinë) “Trileri i Oliver Jens Schmitt për Kosovën”, autor Ibrahim Kelmendi – Salla e promovimeve.
13:00 Takim me autorin Bruno Vespa – në hollin e Universitetit Europian të Tiranës
13:00 “Antenat e epokës sime”, autor Anteos Hrisostomidhis – Stenda e Sh. B. Toena.
14:00 – 15:00 (Shtëpia Botuese Uegen) – “Një mbret në Shqipëri”, autor Jean-Luc Tourenne dhe “Krrokamat”, autore Drenusha Zajmi-Hoxha – Salla e promovimeve.
15:00 – 16:00 (Shtëpia Botuese Logos) – “Identiteti islamik i Europës”, autor Ferid Muhiq, referues Edison Ceraj dhe Nexhat Ibrahimi – Salla e promovimeve.
16:00 – 17:00 Dhoma Italiane e Tregtisë “Il Codice Kavad”, autor Giovanni Cavadi – Salla e promovimeve.
17:00 – 18:00 (Shtëpia Botuese Çabej) – ” Santiago de Compostela”, autor Dashnor Kokonozi – Salla e promovimeve.
18:00 – 19:00 (Shoqata “Josif Bageri” Shkup/Tetovë) “Josif Bageri” dhe “Hasan Prishtina” (dy studime monografike), autor Dr. Branko Sinadinovski
19:00 “Pendimi i Mihail Zolait”, autore Griselda Qosja – Stenda e Sh. B. Toena.
18:00 – 20:00 “Pushtet dhe dashuri”, autor Bruno Vespa; “13. Intervista”, autor Sokol Balla; “Kundërreforma”, autor Henri Çili – Stenda e UET Press

E SHTUNË 16.11.2013

09:00 – 13:00 – Ministria e Kulturës – salla ovale

Ministria e Kulturës zhvillon tryezën e librit, me temë:

TRANS/PORT
AUTORI DHE PËRKTHYESI ( i tij)
Nën drejtimin e Ministres së Kulturës, znj.Mirela Kumbaro Furxhi

Me pjesëmarrjen e autorëve/përkthyesve:
Fatos Kongoli, Edmond Tupja, Mira Meksi, Agron Tufa, Bashkim Shehu, Javier Cercas, Manuel Montobbio, Romeo Çollaku, Arian Leka, Anteo Hrisostomidhi.
Në veprimtari do marrin pjesë edhe pedagogë e studentë të Fakultetit të Historisë e të Filologjisë dhe të Gjuhëve të Huaja.

13:00 – 14:00 NDARJA E ÇMIMEVE TË PANAIRIT TË 16 TË LIBRIT “TIRANA 2013″ – Salla ovale.

11:00 “Kostandinopoja (Stambolli)”, autor Edmondo De Amicis,përkthyes Luan Omari – Stenda e Sh. B. Argeta
15:00 – 16:00 (Shtëpia Botuese OM, Prishtinë) “Një kosovar në jetën time”, autore Marketa Hejkalove – Salla e promovimeve.
16:00 – 17:00 (Shtëpia Botuese Elve) “Historia e Qytetërimit Botëror” Vëllimi I deri në shekullin XV”, autore Prof. Dr. Zana Frasheri-Lito – Salla e promovimeve.
17:00 – 18:00 (Instituti Italian i Kulturës) “Agim. Në zbulim të Shqipërisë”, autor Alessandro Pellegatta – Salla e promovimeve.
17:00 Takim me autorin Sadulla Zendeli – Stenda e Sh. B. Toena.
18:00 – 19:00 (Shtëpia Botuese Logos) “Hyrje në diplomaci”, autor Sabri Kicmari, referues Paskal Milo dhe Ali Pajaziti – Salla e promovimeve.
18:00 – 20:00 “Unë jam gegë” dhe kolana e librave “Hinterlandi i kuq” & “www.shqipëriadheune.com”, autor Mustafa Nano; “Pesë leksione për konstitucionalizmin”, autor Spartak Ngjela – Stenda e UET Press

E DIEL 17.11.2013
11:00 “Mall për Gjegjevicën”, autor Liço Liçi – Stenda e Sh. B. Argeta